Известие

Collapse
No announcement yet.

Гасне, светва лампата на дюзите, 156 1,6 TS

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Гасне, светва лампата на дюзите, 156 1,6 TS

Здравейте, колеги!

Три са случките:
    За пръв път ми се случи преди около две седмици на паркинг. Светна лампата на дюзите и въртеше без нищо да се случи. Дадох й малко почивка и след като врътнах ключа лампата беше изгаснала и запали без проблем. Тогава помислих, че съм я задавил, но не ми е създавала повече ядове и забравих за проблема.

До днес. Бях я паркирал и като тръгнах да я паля пак светнаха дюзите. Пуснах я по наклон и след известно въртене си запали. Забелязах, че ми се е нулирал брояча на изминатите километри.

След кратък паркинг пак я подкарах, но ми изгасна на светофар на свободна скорост. Успях да я добутам до тротоара. След много въртене запали - 200 м и пак загасна, на следващия светофар - повторихме процедурата. Пак се беше нулирал брояча на километрите.
    Едвам я докарах до вкъщи.

Колата е купена преди 1 месец и е обслужена напълно.
    Споделям, ако има отношение, че преди да мине през майстора колата имаше осезаемо играене на оборотите при изключена скорост, но след каране с добавка, проблемът почти отшумя.

Сипвам бензин ОМВ Супер 95Н.

Малко обстоятелствено стана, но не съм много вещ и не знам коя информация би била полезна.

Посъветвайте ме какво да правя. Предполагам ще кажете диагностика, някой може ли да ме ориентира къде има най-близко до Стрелбище и колко струва?

Благодаря предварително на всички!
    Alfa Romeo 156, 1.6 TS '99

Аз днеска имах същия проблем, при подаване на контакт светва лампата на дюзата и не изгасва и колата не може да запали колкото и да върти, но след няколко опита на връщане на ключа и отново на контакт лампата гасне и колата пали без проблем.Колата е 156 1,9 JTD. Ако някой колега е запознат моля да коментира.(колега извинявам се,че ползвам твойта тема)

Comment

Първоначално публикувано от marinz Покажи съобщение
      Здравейте, колеги!

Три са случките:
      За пръв път ми се случи преди около две седмици на паркинг. Светна лампата на дюзите и въртеше без нищо да се случи. Дадох й малко почивка и след като врътнах ключа лампата беше изгаснала и запали без проблем. Тогава помислих, че съм я задавил, но не ми е създавала повече ядове и забравих за проблема.

До днес. Бях я паркирал и като тръгнах да я паля пак светнаха дюзите. Пуснах я по наклон и след известно въртене си запали. Забелязах, че ми се е нулирал брояча на изминатите километри.

След кратък паркинг пак я подкарах, но ми изгасна на светофар на свободна скорост. Успях да я добутам до тротоара. След много въртене запали - 200 м и пак загасна, на следващия светофар - повторихме процедурата. Пак се беше нулирал брояча на километрите.
      Едвам я докарах до вкъщи.

Колата е купена преди 1 месец и е обслужена напълно.
      Споделям, ако има отношение, че преди да мине през майстора колата имаше осезаемо играене на оборотите при изключена скорост, но след каране с добавка, проблемът почти отшумя.

Сипвам бензин ОМВ Супер 95Н.

Малко обстоятелствено стана, но не съм много вещ и не знам коя информация би била полезна.

Посъветвайте ме какво да правя. Предполагам ще кажете диагностика, някой може ли да ме ориентира къде има най-близко до Стрелбище и колко струва?

Благодаря предварително на всички!
      Първоначално публикувано от petar_taskov Покажи съобщение
      Аз днеска имах същия проблем, при подаване на контакт светва лампата на дюзата и не изгасва и колата не може да запали колкото и да върти, но след няколко опита на връщане на ключа и отново на контакт лампата гасне и колата пали без проблем.Колата е 156 1,9 JTD. Ако някой колега е запознат моля да коментира.(колега извинявам се,че ползвам твойта тема)
      И двамата обърнете внимание, дали не свети и code освен индикацията на инжекциона,а първия колега да си зареди акумулатора.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Не, не светва code. И нямам проблем с акумулатора.
        Last edited by marinz; d.m.y г., 22:04. Основание: пояснение

Comment

Изглежда по-скоро като нещо компютърно, не толкова да е от някой датчик... Близо до стрелбище за съжаление май няма добри майстори на алфи...трябва си да се иде в някой от истинските - ако искаш мога да ти препоръчам сервиз на ЛС, да не кажат, че е реклама
          Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
          Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
          BMW 328i

Comment

и при мене вчера светна лампата на дюзите, след като паркирах чух че перката на радиатора работи, обаче уреда дето отчита температурата беше малко над нулата, когато запалих колата лампата вече не светеше и това винаги свети когато търгна по магистралата или когато има по-натоварен трафик. и сега се чудя датчика ли да сменявам или термостата има ли някои идеи? става въпрос за ТС 1,8
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S. "98

Comment

Първоначално публикувано от yonexp Покажи съобщение
              и при мене вчера светна лампата на дюзите, след като паркирах чух че перката на радиатора работи, обаче уреда дето отчита температурата беше малко над нулата, когато запалих колата лампата вече не светеше и това винаги свети когато търгна по магистралата или когато има по-натоварен трафик. и сега се чудя датчика ли да сменявам или термостата има ли някои идеи? става въпрос за ТС 1,8
              По-скоро само датчика е за смяна
              Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
              Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
              BMW 328i

Comment

Проблемът е решен с помощта на Gligan, който ме закара до Lisan. А при Lisan се оказа датчик на Хол. И звярът пак замърка Благодаря на всички горски обитатели, които помогнаха на Алфред пак да се изправи на крака

Comment

аз имах подобен проблем след като не ми беше закачен добре акумулатора , провери клемите дали са добре закачени
                  Alfa romeo 156 1.6 ts 16v 99г

Comment

Working...
                  X